Peta generacija
15

Novi Apple TV stiže u septembru i podržavat će 4K te HDR video sadržaje

Klix.ba
Foto: Apple TV
Foto: Apple TV
Kompanija Apple idućeg mjeseca ne samo da će predstaviti novi iPhone, već i novi model Apple TV-a koji će podržavati visoku 4K rezoluciju slike i HDR video sadržaje, prenose strani mediji.

Novi Apple TV dolazi na tržište nakon dvije godine s mnogo bržim procesorom. Američka kompanija će korisnicima na novom uređaju ponuditi i praćenje sadržaja koji se emitiraju uživo putem provajdera koje imaju, kao što su Sling TV ili DirecTV Now. Za gledanje HDR te video sadržaja u 4K rezoluciji, novi Apple TV će se kao i njegovi prethodnici morati koristiti s televizijom koja podržava ove formate.

Nadolazeći Apple TV predstavlja petu generaciju ovih uređaja. Posljednji Apple TV izašao je u oktobru 2015. godine kada su se korisnici žalili na to što podržava samo tri Bluetooth kontrolora odjednom. Iako Apple još nije zvanično potvrdio specifikacije novog TV-a, mediji prenose kako će se sigurno moći spojiti na veći broj Bluetooth kontrolera.

U protekle dvije godine, kompanije kao što su Amazon i Roku na tržištu su ponudile pametne TV uređaje boljih specifikacija i nižih cijena, zbog čega će se Apple morati potruditi ukoliko želi nadmašiti konkurenciju s novim TV uređajem.

Vezani članci