Spectacles 3
12

Nove Snapchat naočale donose nove zanimljive mogućnosti, a koštaju 380 dolara

E. Lj.
Foto: Snapchat
Foto: Snapchat
Treća generacija Snapchatovih Spectacles naočala veoma je atraktivna i donosi nove zanimljive mogućnosti, no opak u prvi plan pada cijena ovih naočala za koje je potrebno izdvojiti 380 dolara, piše CNBC.

Spectacles 3 naočale omogućavaju vam snimanje videozapisa i fotografija, primjenu novih 3D efekata na njima te objavljivanje kreiranog sadržaja na Snapchatu ili drugim društvenim mrežama.

Za razliku od prethodne dvije verzije, Spectacles 3 imaju napredne efekte proširene stvarnosti i 3D efekata koji su poboljšani senzorom dubine. Zahvaljujući ovoj tehnologiji imat ćete osjećaj kao da hodate dugim hodnikom, da baloni u obliku srca lebde u parku oko vas ili da ste izašli u šetnju u pratnji animiranog feniksa. Sve to možete fotografisati i pretvoriti u 3D fotografije ili GIF-ove koji mogu oživjeti vaše avanture.

Spectacles 3 naočale napravljene su od nehrđajućeg čelika, jednostavno ih je spojiti na telefon i na njima se nalaze dvije HD kamere koje ravnomjerno snimaju fotografije i videozapise.

Foto: Snapchat
Foto: Snapchat

Ipak, činjenica je da Spectacles 3 naočale nisu namijenjene za masovnu potrošnju, kao što je to bio slučaj s prethodna dva modela. Najnoviji model namijenjen je utjecajnim bogatašima i kreativcima koji svojim Snapchat postovima žele dodati posebne efekte, a to je relativno mala publika, piše CNBC.

Direktor kompanije Snapchat Evan Spiegel rekao je da je na Snapchatu dostupno više od 500.000 AR objektiva koje će programeri uskoro moći izraditi i za Spectacles 3. Spiegel smatra da će potrošači za deset godina uveliko koristiti pametne naočale.

"Radimo na toj budućnosti", poručio je Spiegel.

Snapchat već radi na četvrtoj verziji naočala koja će imati ugrađen AR što će korisnicima omogućiti da svoje kreacije gledaju izravno kroz naočale, umjesto kasnije na telefonu.