Košta 700 dolara
49

Nova Motorola Edge ima bolju kameru i brži procesor

D. B.
Motorola se prošle godine vratila na tržište smartphonea modelom Edge Plus, potom se pojavio model Edge, a sada je stigao uređaj koji svoje mjesto nalazi između njih.

Novi Edge nije baš flagship, ali se ne može u potpunosti svrstati ni u srednji rang. Smartphone dolazi sa 8 GB RAM-a i do 256 GB interne memorije, a pokreće ga Qualcommov Snapdragon 778G procesor.

To je stepenica niže u odnosu na Snapdragon 865 u modelu Edge Plus, ali novi Edge ima bolji 6,8-inčni ekran frekvencije osvježavanja od 144Hz, što mu je prednost nad prethodnim modelima.

Na stražnjoj strani je glavna kamera od 108 MP koja koristi pixel-binning tehnologiju kako bi fotografije bile bolje u uslovima slabije svjetlosti. Tu je i ultraširoka kamera od 8 MP te senzor za dubinu od 2 MP. Naprijed je smještena selfie kamera od 32 MP koja također koristi pixel-binning tehnologiju.

Uređaj napaja baterija od 5.000 mAh, a koristi Android 11 s My UX interfejsom. Također, podržava bežično punjenje te posjeduje IP52 certifikat za otpornost na vodu, koji je inferiorniji u odnosu na IP67 i IP68 standarde.

Prednarudžbe se primaju od 23. augusta, a prodaja počinje 2. septembra po cijeni od 700 dolara.

Vezani članci