Novitet iz Nintenda
0

Nova DSi konzola od danas na tržištu

Sarajevo-x.com
Nova ručna Nintendo DSi konzola koja je ovih dana predstavljena u SAD i Velikoj Britaniji svojim novim dodatcima pomjera granice običnih ručnih konzola.

Posljednja unaprijeđena verzija Nintendove DSi konzole ima dvije kamere, mogućnost surfanja internetom i igranja online igara, te muzički player.

Cijena nove konzole iznosi 150 eura, a britanski distributer je već upozorio na ograničeni broj uređaja, s obzirom na to da već postoji lista onih koji duže vrijeme čekaju DSi konzolu.

DSi konzola dostupna je u dvije boje, bijeloj i crnoj i najtanja je u Nintendovoj 'porodici' konzola. Čak je 12 posto tanja od prethodnice DS Lite.

Putem WiFi tehnologije. DSi konzola ima mogućnost downloada igara i softvera s interneta, te dvije kamere i mp4 muzički player.

Većina igara dizajniranih za prethodnu uspješnicu, DS konzolu moći će se igrati i na novoj DSi konzoli, izjavili su iz Nintenda.

Nintendo, jedan od vodećih svjetskih proizvođača i distributera video igara, u 2008. godini je prodao više od 96 miliona ručnih konzola.