{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova društvena mreža u nekoliko dana privukla 350.000 korisnika

19.10.2012. u 13:40
13
8
Nova društvena mreža u nekoliko dana privukla 350.000 korisnika
13
Nova društvena mreža u nekoliko dana privukla 350.000 korisnika
Pheed, nova društvena mreža, svakodnevno postaje sve popularnija među ljudima širom svijeta. U samo nekoliko dana mreži je pristupio i veliki broj poznatih ličnosti.
Svakodnevno se može čuti o novim društvenim mrežama za koje se smatra da imaju nešto originalno i da se mogu takmičiti sa Facebookom, Twitterom, YouTubeom i Instagramom. Međutim, isto tako se mogu vidjeti i neka velika imena, kao što su Myspace i Google+, koja se bore i pokušavaju ući na veliku scenu.

Po čemu je to Pheed drugačiji?

Tvorci Pheeda su na neki način uspjeli već u prvih nekoliko dana postojanja sakupiti više od 350.000 posjetilaca, od čega oko 200 poznatih ličnosti. Među slavnim ličnostima koje su kreirale profil na Pheedu su, između ostalih, Miley Cyrus, Ashley Tisdale, David Guetta, Paris Hilton i Chris Brown.

Koncept je jednostavan. Pheed omogućava korisnicima da dijele sve vrste digitalnog sadržaja, uključujući tekst, fotografije, audio i video sadržaje. Korisnici imaju opciju da dijele sadržaj besplatno ili uz plaćanje. Svaki korisnik je vlasnik svega što podijeli na Pheedu i može postaviti cijenu pregleda određenog sadržaja između 1,99 i 24,99 dolara. Pheed novac zarađuje tako što uzima polovinu ukupnog prometa.

Kreatori Pheeda smatraju da su korisnici Twittera relativno ograničeni, a da se ljudi na Facebooku dosađuju. Većina sadržaja na ovim mrežama je lošeg kvaliteta. Oni su krenuli od ideje da će korisnici, ukoliko se posmatranje sadržaja bude naplaćivalo, morati dijeliti samo kvalitetan sadržaj.

U pripremi je trenutno i aplikacija za iPhone.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: