Od 2020. godine
27

Nova aplikacija Pokemon Sleep pretvara spavanje u zabavu

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Pokemon Company je najavila novu aplikaciju/igru nazvanu Pokemon Sleep na press konferenciji u Tokyju. Igru ćete moći instalirati na svojim mobilnim uređajima 2020. godine. Iako nema previše detalja bit će dostupna i za Android i za iOS.

Nova igrica ima cilj pretvoriti spavanje u zabavu i to na način što će bilježiti kada igrači idu u krevet, kada se bude i u koje doba dana spavaju, piše BBC.

"Igrači će uživati u dobrom snu zajedno sa Pokemonom, a buđenje će za njih biti pravo zadovoljstvo. Ukoliko podaci o spavanju korisnika budu prenijeti na telefon, nešto zabavno će ga dočekati kada se probudi", rekao je predsjednik komapnije Pokemon Tsunekazu Ishihara.

Podsjećamo do sada su Pokemoni bili dostupni samo za Nintendo uređaje, ali se prelazak na pametne telefone kompaniji višestruko isplatio. Igra Pokemon Go i danas zarađuje veliki novac a kako je najavljeno Nintendo će početi da prodaje i novu verziju uređaja Pokemon go plus +. Tokom dana moći ćete ga koristiti za Pokemon Go, a prije spavanja stavite ga pored sebe na jastuk kako bi uređaj pratio vaše spavanje i slao informacije na vaš pametni telefon putem Bluetootha.