Košta 379 eura
11

Nothing pripremio specijalno izdanje smartphonea Phone (2a)

D. B.
Nakon što su se pojavile špekulacije koje su kružile danima, kompanija Nothing je zvanično predstavila Nothing Phone (2a) Special Edition.

Ovo je Nothingov proizvod s najviše boja dosad, jer sadrži crvenu, žutu i plavu nijansu. Provodnost je i dalje u "srcu" dizajna, kao što se i očekuje od Nothinga, no Special Edition model "slavi osnovne boje i njihovo mjesto u identitetu Nothingovog brenda".

Iako su ove boje posebno korištene za Nothingove proizvode uu prošlosti, one nikada nisu kombinovane na ovaj način.

"Veoma smo sretni zbog predstavljanja modela Phone (2a) Special Edition. Prvi proizvod koji istražuje našu paletu osnovnih boja, crvene, plave i žute. Njegova estetika je referenca na neke od naših dizajnerskih heroja iz prošlosti, dok kreira novi izraz za smartphone. Ovo je uzdizanje funkcionalnog uređaja u upečatljivo umjetničko djelo", izjavio je Nothingov direktor dizajna Adam Bates.

Phone (2a) Special Edition dostupan je u ograničenim količinama putem Nothingove internet stranice. Model s 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije košta 379 eura.

Inače, po specifikacijama je identičan "standardnom" modelu koji je dostupan već neko vrijeme. Posjeduje 6,7-inčni AMOLED ekran rezolucije 1.080 x 2.412 piksela i frekvencije osvježavanja od 120Hz. Pokreće ga Dimensity 7200 Pro procesor, ima glavnu kameru od 50 MP s optičkom stabilizacijom slike, ultraširoku od 50 te selfie kameru od 32 MP. Uređaj napaja baterija kapaciteta 5.000 mAh s podrškom 45W žičanog punjenja.

Što se tiče softvera, riječ je o Androidu 14.

Vezani članci