Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Malo si se za.j.e.b.a.o.!! Windows 8 je jako dobar operativni sistem. Jako brz..Prilagodljiv i za PC i za Tablet računare, a sada i za mobitele. Ako Nokia uspije u nakani da izrađuje mobitele s ovim sistemom, mogli bi ponovo vratiti stari sjaj. Osim toga, pun mi je K i Apple i Samsung uređaja na Androidu, svaka konkurencija je korisna, jer brat bratu, nije tržiše mobitela isto od kako nema Nokia-e!!
Govorio sam o aplikacijama i opstoj upotrebi android i iOS sistema, ja licno nisam mogao naci nista pametno, same zafrkancije. Koliko ja znam samo \"jezgro\" androida je open-source i to sto si nabrojao sad da je postignuto sa cyanogenmod i G1 je kapak. Nabroj mi 5 open souce aplikacija za android? Zasto ako je open source nemate bleeding edge drajvere za wifi, monitoring mode..pa da bar to na telefonu bude korisno? To su mobiteli za djecu...slikaj me, slikam te..ostavi mi komentar na fb...itd A ti ocito mislis da sve sto je bazirano na linux-u je open-source...a kad se malo bolje raspitas, vidit ces da je jedino Maemo 99% open-source. A opcija Meego-a koja treba biti open-source je Tizen.
vidi se da neznas sta pricas. pa i od ovih koje si nabroj\'o 2 su open source bazirani na linuxu isto k\'o i android http://en.wikipedia.org/wiki/Maemo http://en.wikipedia.org/wiki/MeeGo
mozda je to i marketinski trik da nokia ispocetka ne zeli android ali onda kad izadje nokia sa androidom ima da navale na nju ko muhe na go.vna
Android za glupe? ocigledno neznas sta pricas. android je open source, baziran na linux-u, i mozes da ga konfigurises sa custom romovima npr.(cyanogenmod) do mile volje, na G1 mozes cak i da mu dodas dodatnih 14mb rama sa odgovarajucim hboot-om i radiom. neko ce rec da 14mb nije puno, al za taj fon je itekako puno. sumnjam da sve ovo mozes da radis na ios pogotov na win fonu!
Kakav crni Blackberry drzi trziste, imo udio do prije 2-3 godine, BlackBerry propo ko Grcka ! Nokia je u ogromnim minusima, al zanimljivo kupuje druge velike firme, tipa Navteqa kupila, koji je div u svijetu navigacija i kartografije ! A ovaj opet Garmina, i sad ko je ovdje lud ... Propadaju, a kupuju firme, doduse poslovali su stvarno sa velikim minusom u zadnjih par mjeseci !
Android i iOS (iPhone) su za djecu i glupe. Ako hoces da imas gomilu beskorisnih aplikacija i igrica na mob., to je izbor za tebe...za sve ostalo tu je Symbian, Maemo, Meego...ko je imao zna o cemu pricam. Za WM ne mogu nista reci, nisam ih imao niti sam ih ljubitelj.
ljudi ne lupajte bezze... ovo nije preko noci ovo se planira vec godinama sve je smisljeno od strane Microsofta vec godine 2008 su poslali svog Microsoft covjeka iz uprave za direktora uprave u Nokiju... od tada Nokija pada...njeno poslovanje itd...sve sa ciljem da se sto vise pojeftini da bi Microsoft u skoroj buducnosti totalno preuzeo Nokiju... sa ciljem kao sto vidimo...da svoj windows implementira i u svoj mobitel...a to ce biti Nokia...
Ko je rekao da je w8 los? A tesko da ce uspjeti to da se desi. Android dominira i dominirat ce minimalno narednih 5 godina. Nokia ce i dalje nesto pokusavati dok ne bude voda do poda, pa onda eto ga prva Nokia sa androidom.
Nokia do Tokia!
Bjeze od androida a android ko operativni sistem beton, nema dalje, to ce ih unistiti..ako nije vec. neki nokia 41MP Pure wiew ahhaha smece, cuj 41mp, a sistem simbiya ahaha
ma nokia propala ko smrdilja ;-)
Kada predstave telefon koji ce podrzavati android onda ce i uspjeti, a ovako samo jos jedan fa il.