{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nokia se baca na socijalno umrežavanje

S
23.6.2008. u 19:07
0
0
Nokia se baca na socijalno umrežavanje
0
Nokia se baca na socijalno umrežavanje
Jedan od najvećih proizvođača mobilne telefonije Nokia u ponedjeljak je objavila vijest o kupovini Plazesa, start-up kompanije za socijalno umrežavanje, s ciljem proširenja ponude internet usluga.
Plazes, naime, svojim korisnicima omogućava da planiraju, bilježe i s drugima razmjenjuju informacije o svojim društvenim aktivnostima.

Iz finske kompanije Nokia nisu htjeli javnosti otkriti vrijednost ovog ugovora.

"Ova akvizicija pomaže Nokiji da ubrza svoju viziju o povezivanju ljudi i mjesta, u skladu s našom strategijom o širenju usluga", kazao je za Reuters Niklas Savander, koji je zadužen za internet usluge u Nokiji.

Kompanije poput Plazesa pokušavaju pratiti tehnološki napredak, budući da se danas na tržištu može naći sve veći broj mobilnih telefona sa tehnologijom koja može otkriti njihovu lokaciju, a finski proizvođač mobilne telefonije najavljuje izlazak nekoliko takvih mobilnih telefona na tržište do kraja ove godine.

Nokia je počela ogromna investiciona sredstva usmjeravati ka izgradnji i osnaživanju vlastite pozicije na tržištu internet usluga., pa je tako ponudila i 8,1 milijardu dolara za akviziranje kompanije Navteq koja nudi digitalne mape SAD-a.

Mlada kompanija Plazes ima 13 zaposlenih, a sjedište se nalazi u Berlinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: