{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nokia N90-idealan izbor za poslovne ljude…

27.10.2005. u 10:50
0
0
Nokia N90-idealan izbor za poslovne ljude…
0
Nokia N90-idealan izbor za poslovne ljude…
Dizajn Nokia N90 modela je naslijeđen od modela Nokia 6260.
Smartphone je smješten u kućište na preklop sa gornjim dijelom koji može da se rotira.
Po pitanju takvog dizajna ovaj model nema rivala, pošto nijedna druga kompanija nije predstavila telefon sa sličnim dizajnom.

Prva inovacija je izmeštanje modula za kameru van kućišta samog aparata..

Modul za kameru kod Nokia N90 modela se nalazi na sa gornje strane kada je aparat zatvoren i možete ga rotirati.

Kada otvorite aparat modul za kameru ćete moći da rotirate za 270 stepeni i tada će kamera biti fiksirana.

Rotacija kamere omogućava da menjate ugao gledanja što je bilo neobično kada smo koristili kameru, pošto tada nije potrebno da pomerate telefon, dovoljno je rotirati kameru.

Spoljašnji ekran se nalazi na gornjem dijelu aparata koji se može rotirati samo na jednu stranu. Sa druge strane se nalazi glavni ekran; gornji deo se ne može rotirati u potpunosti tako da glavni ekran više ne može da se postavi tako da bude i spoljni - više nema ni potrebe za time.

Kada uzmemo ovo što smo naveli u obzir možemo reći da aparat liči na malu video kameru.

Može da prikaže do 65.536 boja u rezoluciji 128 x 128 piksela.

Kada se telefon nađe na suncu prikaz na ekranu će ostati vidljiv što je prednost.

Interesantno je da možete i razgovarati kada je telefon zatvoren, pošto je spiker automatski uključen, pa ćete ili dozvoliti svima da čuju Vaš razgovor ili ćete otvoriti aparat.

Proizvođač tvrdi da sa tom baterijom aparat može da funkcioniše do 240 sati u mirovanju i do 4.5 sata ako se koristi za razgovaranje.

Procesor koji je ugrađen u Nokia N90 model je sličan procesoru modela Nokia 6680; radna brzina je 220 MHz, bez unapređenja produktivnosti, čak i sporije radi.

Što se zvučnih mogućnosti tiče Nokia N90 je jedan od najboljih predstavnika Seris 60 platforme. Zvučnik je odlično postavljen pa je zvuk glasniji nego kod starijih modela.

Podržane su 64-glasovne polifone melodije, Što se tiče kvaliteta prijema signala ovo je tipičan predstavnik Nokia smartphone aparata. Ekran je jedan od najboljih na tržištu i najbolji je u svojoj klasi. Spoljašnji ekran je takođe najbolji u svojoj klasi po karakteristikama. Kamera je po kvalitetu u nivou sa najboljim kamerama.

Na kraju možemo reći da je ovo interesantan uređaj sa savršenim komponentama i nekoliko zanemarljivih mana. Nokia N90 je vec prisutna na trzistu Bosne I Hercegovine.

www.ntchs-shop.ba

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: