Kvalitetan mobitel
84

Nokia 9 ima 5,5-inčni ekran i otporna je na vodu i prašinu

Klix.ba
Nokia 8 (Foto: The Verge)
Nokia 8 (Foto: The Verge)
Pojedine specifikacije nadolazećeg pametnog mobitela Nokia 9 objavljene su u dokumentima FCC agencije. Sudeći prema otkrivenim informacijama, finska tehnološka kompanija kreirala je veoma kvalitetan i lijep mobitel.

Mobitel ima 5,5-inčni OLED displej koji je proizveo LG, dok je Nokia 8 koristila IPS LCD displej. Nokia 9 će se napajati čipom Snapdragon 835 i baterijom od 3.250 mAh.

Novi ljubimac finske kompanije ima dvije zadnje kamere, jednu od 12 megapiksela i drugu od 13 megapiksela. Prednja kamera ima pet megapiksela.

Još nije poznato kolika je RAM memorija telefona, dok će Nokia 9 biti dostupna u dvije verzije, s internom memorijom od 64 i 128 gigabajta. Pretpostavlja se kako će mobitel pokretati Android 8.0 Oreo operativni sistem.

Nokia 9 ne bi trebala imati utor za slušalice od 3,55 milimetara. Ranije je otkriveno kako je staklo na Nokiji 9 kvalitetnije od onog na Galaxy uređajima. Model Nokia 9 također će imati IP67 certifikat, što znači da je otporan na prašinu i vodootporan do jednog metra vode.

Informacije o cijeni i izlasku mobitela na tržište još nisu u potpunosti poznate. Postoje glasine kako bi HMD Global, koji izrađuje nove Nokia uređaje, mogao predstaviti Nokiju 9 na HMD Global događaju koji će se održati 19. januara iduće godine u Kini.

Vezani članci