Tehnologija
0

Njemačka: iPhone u prodaji već početkom novembra

Sarajevo-x.com
Od 9. novembra u prodavnicama T-mobilea, divizije DeutscheTelekoma, stanovnici Njemačke moći će kupiti iPhone, najnovije remek djelo američke kompanije Apple, saopćili su u srijedu zvaničnici ove dvije kompanije.

Revolucionarni mobilni telefon i muzički player sa internet pristupom će se od 9. novembra moći kupiti u Njemačkoj po cijeni od 399 eura (553 američkih dolara), saopćili su danas u Berlinu Rene Obermann, CEO Deutche Telekoma, i Steve Jobs, CEO Applea.

Prema izvještaju Associated Pressa ova vijest je objavljena samo dan nakon što je iz Applea potvrđeno da će iPhoneova prva evropska destinacija 9. novembra biti Velika Britanija u saradnji sa mobilnim operaterom O2.

Pored Velike Britanije i Njemačke, mjesecima kruže glasine i da će španska Telefonica SA, roditeljska kompanija mobilnog operatera O2, i francuska kompanija Orange najverovatnije u ponudi uskoro imati i iPhone.

Prošle sedmice iz kompanije Apple je objavljeno da je u prvih 74 dana po izlasku iPhonea u SAD-u prodano čak milion primjeraka novog uređaja.