Novost za igrače
1

Nissan Silvia i još dva automobila stigli u igru Gran Turismo 7

D. B.
Garaža u igri Gran Turismo 7 nastavlja rasti, a najnoviji update donosi tri nova automobila potpuno besplatno.

Riječ je o septembarskom updateu 1.23 koji je dostupan gamerima, a uključuje šestu generaciju Nissanovog modela Silvia (S14), preciznije Type S iz 1994. godine s rijetkom opcijom sistema upravljanja na stražnjim točkovima pod nazivom Super HICAS. automobil je u K opremi tako da ima 16-inčne felge, a pokreće ga SR20 2,0-litarski četverocilindrični motor koji razvija 216 KS. Ova snaga se prenosi na stražnje točkove.

Drugi automobil u igri je nedavno predstavljeni Porsche Vision Gran Turismo Sypder. Električni speedster s dva električna motora isporučuje gotovo 1.100 KS i 1.090 Nm obrtnog momenta. Jednosjed ima aktivne aerodinamičke elemente i karbonsku monokoknu šasiju kako bi bio što laksši. Ovo je u suštini nasljednik coupea koji je dostupan u igri od prvog dana.

Novitet je i električni Volkswagen ID. R iz 2019. godine, koji je oborio nekoliko rekorda dok je za upravljačem bio Romain Dumas. Upravo je on postao prvi koji je prešao stazu na Pikes Peaksu za manje od osam minuta. Dogodilo se to 2018. godine kada je električna zvijer prešla cilj nakon 7 minuta i 57 sekundi. Godine 2019. je Dumas kompletirao krug na Nurburgringu za 6 minuta i 5 sekundi, a mjesec dana kasnije je na Festivalu brzine Goodwood prešao stazu za manje od 40 sekundi, odnosno za 39,9 sekundi.

Osim sjajnih novih automobila, dio updatea su i dvije nove lokacije, a to su California II i Tokyo II. Jedna se nalazi u Nacionalnom parku Yosemite, a druga u ulici Sakurada-dori koja prolazi kroz centar Tokija.