Umjesto Martineta
26

Nintendo otkrio ko će posuđivati glas Mariju i Luigiju

D. B.
Nekoliko sedmica nakon što je saopćeno da Charles Martinet više neće posuđivati glas legendarnom Mariju u popularnoj Nintendovoj igri, kompanija je otkrila ko će ga zamijeniti.

Riječ je o Kevinu Afghaniju, koji će u narednom periodu posuđivati glas Mariju i Luigiju u Nintendovim igrama.

"Veoma sam ponosan. Hvala Nintendu što me je pozvao u Flower Kingdom", naisao je Afghani na društvenoj mreži X. On je ranije uglavnom bio poznat po tome što je posuđivao glas Arnoldu u igri "Genshin Impact".

Iz Nintenda je za Polygon potvrđeno da će Afghani posuđivati glas likovima, kao i da će imati čast da prvi koji će tumačiti lik Elephant Marija.

Fanovi su uočili nešto neobično s Marijevim glasom kada se pojavio prvi trailer za "Super Mario Bros. Wonder", koji stiže 20. oktobra. Razlika u glasu je bila uočljiva i u klipu "WarioWare: Move It!", a još uvijek nije poznato ko će posuđivati glas Marijevom rivalu u toj igri.

Šezdesetsemogodišnji Martinet je stajao iza Marijevih "wahoo!" i "here we go!" uzvika duže od dva desetljeća u igrama, a glas je posuđivao i likovima među kojima su Luigi, Wario, Waluigi, Baby Luigi i Baby Mario.

Bez obzira o čijoj odluci je riječ, očigledno je došlo vrijeme za promjenu. Martinent će nastaviti raditi za Nintendo kao "Mario Ambassador", tako da će "nastaviti putovati svijetom i dijeliti radost Marija".