U prodaji 28. jula
8

Nintendo nije završio sa ručnim konzolama, ovo je New Nintendo 2DS XL

Klix.ba
New Nintendo 2DS XL
New Nintendo 2DS XL
Kompanija Nintendo je iznenadila sve i potpuno neočekivano predstavila novu ručnu konzolu pod nazivom New Nintendo 2DS XL.

Radi se o konzoli koja ima oblik, veličinu i specifikacije konzole New 3DS XL, ali sve to nudi po nižoj cijeni. Jedina razlika je što igre ne prikazuje u 3D-u.

Prodaja konzole New Nintendo 2DS XL počinje 28. jula, a koštat će 150 dolara, odnosno 50 dolara manje od konzole New 3DS XL. Ipak, bit će za 80 dolara skuplja u odnosu na prvi 2DS.

Najveća razlika između konzola 2DS i New 2DS XL je novi preklopni dizajn koji više nalikuje 3DS konzolama u poređenju s klinastim oblikom 2DS-a.

Osim toga, New 2DS XL je kompatibilan s amiibo figuricama te može pokretati igrice namijenjene New 3DS konzoli, kao što su "Xenoblade Chronicles" i "Binding od Isaac Rebirth", a ima i brži procesor. Iz Nintenda nisu rekli da li će New Nintendo 2DS XL imati pristup SNES virtuelnoj konzoli, ali će to vjerovatno biti slučaj.

Nintendova najnovija konzola Switch je hibrid kućne i mobilne konzole, a njena cijena je 300 dolara. Prodaje se odlično, ali kompanija ne zaboravlja ljubitelje njenih ručnih konzola. Uskoro dolaze igre "Both Hey!", "Miitopia" i mnoge druge.