Unatoč recesiji
0

Nintendo ne želi smanjiti cijene igraćih konzola

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Japanski proizvođač igraćih konzola i video igara objavio je da cijene njihovih proizvoda neće biti niže zbog recesije jer smatraju da je cijena njihovih konzola pristupačna.

Predsjednik Nintenda Satoru Iwata izjavio je da Nintendo ne namjerava smanjiti cijene proizvoda, te da prodaja njhiovih konzola u posljednje dvije godine raste, unatoč globalnoj finansijskoj krizi.

'Primjetili da smo da su naše konzole visoko na listi želja svih ljubitelja video igara. Mi se trudimo da uvijek ponudimo nešto novo po čemu će će naše konzole biti bolje i naprednije i zato cijene neće biti niže. Ljudima nije teško izdvojiti novac za Nintendo proizvode što se vidi po konstantnom porastu prodaje', izjavio je Iwata.

Nintendo je napravio veliki 'bum' sa svojom posljednjom, unaprijeđenom ručnom konzolom DSi koja je privukla sve generacije svojom jednostavnoću, a veliki broj konzola bio je rasprodan prije samog puštanja proizvoda u slobodnu prodaju jer su liste čekanja bile ogromne, piše AP.

Nintendo, jedan od vodećih svjetskih proizvođača i distributera video igara, u 2008. godini je prodao više od 96 miliona ručnih konzola, te negdje oko 50 miliona Wii konzola.

Ovog mjeseca japanski gigant Sony spustio je cijene svog PlayStationa 2 sa 129 dolara na 99 dolara, a čak je i Microsoft spustio cijene svoje Xbox 360 igraće konzole.