{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nintendo izdao novu fitnes video igricu

S
20.5.2008. u 11:10
0
0
Nintendo izdao novu fitnes video igricu
0
Nintendo izdao novu fitnes video igricu
Kompanija Nintendo je u SAD-u izdala igricu za vježbanje “Wii Fit”, nadajući se da će konačno uspjeti podići lijene fanove video igrica sa njihovih kauča. Ova kompanija je odlučila u ciljnu grupu uvrstiti i žene i starije ljude.
Nintendo sa “Wii Fit-om” želi povećati popularnost konzole “Wii”.

“Wii Fit” je posljednji veliki naslov koji je Nintendo lansirao ove godine. Namijenjen je dosad neuobičajenoj publici, majkama i starijim kupcima koji obično nisu zainteresovani za igrice “Mario” ili “Pokemon”.

Igrica košta 90 američkih dolara i dolazi sa daskom za balansiranje, čija širina odgovara širini ramena, i koja očitava promjene kretnji.

Dok su se kompanije Microsoft i Sony fokusirale na ultra-realistične igrice, visoke definicije, Nintendo iznenadio je kupce jeftinim i tehnološki uprošćenim Wii-jem. U aprilu, Nintendo je prodao više od 700.000 sprava Wii u SAD-u.

“Wii Fit” nudi više od 40 aktivnosti u četiri različite kategorije, uključujući aerobic, jogu treniranje snage mišića i ravnoteže. Ova sprava u isto vrijeme može izmjeriti tjelesni indeks mase i težinu, grafički predstavivši ove vrijednosti i nudeći savjete za fitnes vježbe.

Ovo je posljednja kreacija legendarnog dizajnera igrica Nintenda, Shigerua Miyamotoa, koji je osmislio i neprevaziđene hit proizvode kompanije, “Donkey Kong” i “Nintendogs”.

Nintendo je, kako prenosi Reuters, već u Japanu prodao oko dva miliona kopija “Wii Fita", a odnedavno je u prodaji i u Evropi.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: