Lov na čudovišta
42

Niantic razvija igru Monster Hunter Now koja stiže u septembru

D. B.
Studio Niantic radi na svojoj novoj igri pod nazivom Monster Hunter Now, koja će biti dostupna od septembra ove godine.

Niantic je najpoznatiji po svojoj igri Pokemon Go, a sada se udružio s kompanijom Capcom kako bi zajednički razvili igru baziranu na franšizi Monster Hunter. Nova igra je nazvana Monster Hunter Now i ima za cilj transformisati lov na čudovišta u AR (augmented reality) iskustvo u stvarnom svijetu po kojem je Niantic poznat.

Detalja o igri je zasad veoma malo, ali je iz Niantica najavljeno da će ih otkriti više kada zatvorena beta bude lansirana u bliskoj budućnosti. Čini se da će Monster Hunter Now slijediti pomalo poznatu formulu jer se pretpostavlja da univerzum Monster Hunter ulazi u naš svijet, a igrači će se moći "susretati" s čudovištima na mapi stvarnog svijeta.

Igra bi trebala koristiti isti gameplay ciklus po kojem je Monster Hunter poznat. Lov na čudovišta će se nagrađivati različitim materijalima koji će se potom moći koristiti za izradu boljeg oružja i oklopa, što će biti potrebno za lov na izazovnija čudovišta. Igrači će moći krenuti u lov zajedno sa svojim prijateljima. Međutim, mobilna verzija igre će uključivati bitke koje će trajati maksimalno 75 sekundi.

"Željeli smo borbeni element učiniti jednostavnim i intuitivnim, no i dalje teškim za savladavanje", rekao je Sakae Osumi, viši producent Nianticovog studija u Tokiju.

Igrači će moći gađati čudovišta paintballom i označavati ih dok su u pokretu tako da će se s njima moći boriti kod kuće ili na drugoj lokaciji.

Nova igra će biti dostupna od septembra za uređaje s operativnim sistemima iOS i Android.

Vezani članci