Streaming platforma Netflix omogućila je svojim korisnicima da sa svojih profila uklone neželjene povezane uređaje.
Nova opcija je trenutno dostupna uglavnom na uređajima s operativnim sistemima iOS i Android, a korisnici sada mogu vidjeti koji uređaji koriste Netflix preko njihovih profila te da li ima neregularnosti. Ukoliko žele, korisnici jednostavnim odabirom opcije "Sign Out" uklanjaju određeni uređaj.
Opcija se nalazi u meniju Account Settings, odnosno u sekcijama Security & Privacy i Manage acces and devices.
Ovo je još jedan način kojim se Netflix pokušava boriti s dijeljenjem šifri prije nego što u konačnici uzme stvari u svoje ruke. Opcija je dostupna samo na mobilnim uređajima te nije poznato kada će je dobiti korisnici desktop i TV aplikacija.
Više na istu temu
Poznati svi detalji
Netflix otkrio kako će spriječiti dijeljenje šifri profila izvan porodice
02.02.2023. u 09:49
Ograničenje od 2023.
Više od 100 miliona ljudi gleda Netflix preko posuđene lozinke, tome uskoro dolazi kraj
23.12.2022. u 10:08
Možda vas zanima
"Bila je na kastingu"
Direktor Hype TV-a: "Lidija Vukićević nije snimila nijednu scenu, odlučili smo da joj nije mjesto u seriji"
1 sat
Prikupila komplimente
Ava Karabatić drastično promijenila izgled, ošišala se: Fizička transformacija nakon izazovnog životnog perioda
20 sati
Utrka s vremenom
Drama u završnici prijelaznog roka: Esmir Bajraktarević na korak do transfera u Sevillu
3 sata
Pismo potpisalo 11 država
Potres u Briselu: Njemačka i Francuska stale iza plana kojim bi se ukinuo veto za pitanja vanjske politike u EU
56 min