Prijenos na ESPN-u
11

NBA planira napraviti turnir za svoje zvijezde u igri NBA 2K

D. B.
NBA već ima zvaničnu e-sports ligu, ali zbog prekida pravog takmičenja usljed pandemije koronavirusa, planirano je organizovanje turnira u igri NBA 2K u kojem bi učestvovale prave zvijezde.

Izvori iz najbolje lige svijeta su za Yahoo Sports rekli da će biti organizovan turnir koji će početi u petak te trajati deset dana. Učestvovat će 16 NBA zvijezda, a sve će prenositi ESPN.

S obzirom da sporta trenutno gotovo i da nema u svijetu, televizijske mreže očajno pokušavaju ponuditi sadržaj uživo, a i "zaposliti" sportiste. Dosad je NASCAR napravio najveći korak naprijed uvođenjem e-sport tamkčenja koje se prenosi na Foxu, a sada NBA navodno želi slijediti taj primjer. Fox je prenosio i Madden turnir proteklog vikenda.

Špekuliše se da će na turniru učestvovati Demacurs Cousins koji se u protekle dvije sezone nije naigrao zbog povreda, ali informacija o ostalim imenima zasad nema. Igrači poput Giannisa Antetokounmpa, Paula Georgea, LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa su ranije bili na coverima NBA igara pa bi smo ih možda mogli vidjeti i na pomenutom turniru.