Zaljubljenik u košarku
6

NBA 2K ispunio želju gamera, pojavio se na parketu uprkos lošem zdravlju

DP
Foto: screenshot/twitter.com/NBA2K20
Foto: screenshot/twitter.com/NBA2K20
Fan igre našao se među najvećim zvijezdama NBA lige i to predstavlja ispunjenje njegovog sna.

Petnaestogodišnji William Floyd ima rijetki genetski poremećaj koji izaziva srčane probleme i slabost mišića. Tinejdžer iz Georgije bio je gost kompanije 2K Games zahvaljujući srdačnim programerima i humanitarnoj organizaciji Make-A-Wish.

Floyd je dobio priliku upoznati ljude koji stvaraju košarkašku video igru, ali i službeno postati jedan od igrača koji se pojavljuju pod obručima popularnog 2K naslova.

Tinejdžer se s ozbiljnim zdravstvenim problemom bori još od ranog djetinjstva. Nije se mogao baviti sportom, ali je ljubav prema NBA 2K učinila da zauvijek bude povezan s košarkom.

Floyd u radu s programerima prošao isti postupak kao i svi NBA igrači koji se pojavljuje u igri. Bio je gost 2K studija za snimanje pokreta. Kretanje igrača bilježe kamere kako bi na video igri svaki košarkaš izgledao vjerodostojno. Tačno 146 kamera bilježilo je Floydove pokrete kako bi na video igri bio prikazan i najmanji detalj njegovog tijela, piše ESPN.

"Svaki igrač ima određeni pokret prije izlaska na teren i gestikulaciju kojom slavi pobjedu ili važan koš. Ja također imam autentičan pokret i želim biti snimljen", rekao je Floyd.

Momak iz Georgije je tijekom boravka u 2K studiju upoznao direktora marketinga NBA 2K i jednog od najpoznatijih predstavnika franšize košarkaških igara Ronnieja Singha.

Igrač po imenu William Floyd može se naći u modu Quick Game gdje je slobodni agent. Iz 2K Games kažu da će avatar tinejdžera biti dostupan u rosteru pri biranju opcija MyCAREER i MyLEAGUE.

Humanitarna organizacija Make-A-Wish krajem je februara ispunila želju drugog igrača koji je želio sudjelovati u Call of Duty turniru održanom u Atlanti. Šesnaestogodišnji Rand Smith upoznao je članove FaZe Clan organizacije i okušao se u borbi s najboljim igračima ekipe.