{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavnik Jasmin Jusić jedan od pobjednika Microsoft Foruma u Moskvi

F
25.3.2011. u 14:17
0
6
Nastavnik Jasmin Jusić jedan od pobjednika Microsoft Foruma u Moskvi
0
Nastavnik Jasmin Jusić jedan od pobjednika Microsoft Foruma u Moskvi
Jasmin Jusić
Jasmin Jusić, nastavnik iz BiH, osvojio je jedno od prvih mjesta na Microsoftovom Forumu inovativnih edukatora u Moskvi od 22. do 24. marta.
Microsoft je jučer objavio pobjednike 8. Evropskog foruma - Microsoft "Partners in Learning", događaj na kojem se prepoznaju inovativni nastavnici koji uz pomoć kreativnosti i upotrebe novih tehnologija poboljšavaju nastavni plan i način na koji učenici stiču nova znanja.

Iz cijele Evrope, ukupno šest nastavnika je osvojilo prvu nagradu, a njih 18 je dobilo priznanje "lidera" zbog načina na koje koriste inovativne tehnologije u sklopu svojih predavanja. Svih 24 pobjednika ovog foruma u Moskvi su postali kandidati za takmičenje na "Partneri u učenju" - Globalnom forumu koji se održava u novembru u Washington DC, SAD.

Ovogodišnji pobjednici koji su dobili prva mjesta su: Jasmin Jusić iz BiH, u kategoriji "Proširenje učenja izvan učionice" i Antonin Sekyrka iz Češke Republike u kategoriji "Saradnja". Belgijanac Steven Ronsijn je osvojio prvo mjesto u kategoriji "Najsavremenija upotreba Microsoft tehnologija u nastavi", a Roger Lister i Kara Barker- Åström iz Švedske su pobijedili u kategoriji "Izgradnja znanja i kritičnosti".
Narine Baghdasaryan iz Armenije je osvojila prvu nagradu u kategoriji "Inovativnost i podsticanje takmičarskog duha".

Bosanskohercegovački pobjednik Jasmin Jusić, nastavnik iz Srednje ekonomske škole u Sarajevu je izjavio.

"Jako sam uzbuđen zbog ove nagrade i još nisam svjestan veličine i značaja ovog uspjeha za sve nas koji se bavimo obrazovanjem u BiH. Osim činjenice da se vraćam u Sarajevo s nagradom koju ću sa zadovoljstvom podijeliti s ostalim nastavnicima i svojim učenicima ujedno se radujem i zbog činjenice što ću biti u mogućnosti da prenesem i novo znanje koje sam imao priliku da steknem tokom boravka u Moskvi razgovarajući sa svim ostalim nastavnicima, a koja će nas sigurno inspirisati za osmišljavanje novih i boljih projekata."

Pobjednike je odabrao međunarodni žiri od obrazovnih stručnjaka, a predsjednica žirija je bila dr. Deirdre Butler, profesorica na Univerzitetu St. Patrick iz Dublina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: