{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NASA i Google sklopili "svemirsku" uniju

S
19.12.2006. u 21:12
0
0
NASA i Google sklopili "svemirsku" uniju
0
NASA i Google sklopili "svemirsku" uniju
Uskoro će svim korisnicima interneta biti dostupne veličanstvene trodimenzionalne slike Mjeseca i Marsa, a sve zahvaljujući novom dogovoru sklopljenom između Google-a i američke svemirske agencija NASA-e.
Prema sporazumu potpisanom u ponedjeljak, NASA je pristala postaviti svoje najkorisnije informacije i saznanja o svemiru besplatno na internet. Postoji mogućnost da će omogućiti pristup i podacima o pozicijama Međunarodne svemirske stanice i šatlova.

Ovaj sporazum je samo produžetak partnerstva započetog prošle godine kada je Google pristao sagraditi istraživački centar u okviru NASA-inog istraživačkog centra. Dvije organizacije su izjavile kako će od sada sarađivati na više područja, uključujući i korištenje NASA-inih podataka za dopunjavanje mape Zemlje na Google Earth.

Vodeći internet pretraživač već je ponudio korisnicima neke NASA-ine podatke kroz projekte Google Mars i Google Moon, koji korisnicima omogućava pregled lokacija na koje su slijetali šatlovi u okviru dosadašnjih svemirskih ekspedicija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: