{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Napunite bateriju svog iPhonea brže nego obično

20.4.2017. u 21:00
31
23
Napunite bateriju svog iPhonea brže nego obično
31
Napunite bateriju svog iPhonea brže nego obično
Foto: EPA
Ispražnjena baterija u vrijeme kad to nije poželjno, ili dugo punjenje baterije. Najmanje su jednom korisnici iPhonea doživjeli jednu od navedene dvije situacije. Stoga se predlaže poduzimanje određenih mjera prilikom punjenja telefona, kako bi se iPhone što brže napunio.
Njemački Computer Bild objavio je savjete kako iPhoneu što brže "povratiti snagu" prilikom punjenja, ali i šta učiniti da se baterija Apple telefona što sporije prazni. Rješenja za "kratkotrajne" baterije su jednostavna.

Posebno efikasno je prilikom punjenja pametnog telefona isključiti sve opcije koje opterećuju bateriju, kao što je WiFi, 3G i ostale opcije. Drugim riječima, preporučuje se da se sve opcije stave na "off", koje bi mogle uticati na pražnjenje baterije, a najpoželjnije bi bilo telefon staviti na "Airplane Mode".

U tom slučaju iPhone troši najmanje energije, što prilikom punjenja pomaže kako bi baterija što prije bila napunjena. To naravno ne pomaže ukoliko ćete prilikom punjenja igrati igrice na telefonu, ili raditi nešto drugo. Stoga se savjetuje: "Ne dirajte telefon prilikom punjenja!"

Isto važi i za pražnjenje telefona. Ukoliko predvidite da će se telefon ugasiti, onda se preporučuje smanjiti svjetlost displayja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: