{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Napokon! Gmail bez pozivnice

S
8.2.2007. u 09:41
0
0
Napokon! Gmail bez pozivnice
0
Napokon! Gmail bez pozivnice
Već duže vrijeme Gmail je jedno od najpopularnijih webmail rješenja i pored činjenice da je za otvaranje korisničkog računa bila potrebna pozivnica. Besplatan je, podržava POP3 i nudi ogroman prostor za mailove. Od jučer vam pozivnica više ne treba, Gmail je napokon otvoren za sve.
U srijedu, pozivnice za otvaranje Gmail accounta ukinute su za Evropu, Bliski istok i Brazil. Prošle godine to je napravljeno za Japan, Australiju, Novi Zeland, Rusiju i Egipat.

Pozivnice su i dalje potrebne za korisnike u Sjevernoj Americi, Aziji i većem dijelu Južne Amerike. No glasnogovornica Googlea, Courtney Hohne, izjavila je da će i te restrikcije biti ukinute u "skorije vrijeme".

U posljednje vrijeme nije bilo teško dobiti pozivnicu za Gmail account, no kada je servis tek otvoren, 2004 godine, pozivnice su se prodavale na eBayu za više od 100 dolara. Tada je Google odlučio povećati broj pozivnica.

Iako tačan broj korisnika Googleovog mail servisa nije poznat, prema izjavi glasnogovornice riječ je o "desetinama miliona". Ipak ovaj servis je još uvijek daleko iza Yahooa i Microsofta koji su uz web korisnike već godinama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: