Tehnologija
0

Naljutio vas Google? Ukradite im laptope!

Sarajevo-x.com
Ako vas Google ne sluša, trebali biste nešto uraditi po tom pitanju. Uzmite za primjer izdavačku kuću "Macmillan Publishers". Oni su optužili Google da pokušavaju digitalizovati njihova izdanja bez dopuštenja. Tim povodom je Richard Charkin, CEO izdavačke kuće, odlučio da demonstrira Googleovim zaposlenicima na šta je mislio.

Na prošlosedmičnom sajmu knjiga "New York City BookExpo America", Richard Charkin je ukrao dva laptopa koja su bila postavljena na "Google Book Search" štandu.

Razlog? "Vlasnik kompjutera nije nam rekao da ga ne ukrademo. Ako nam to nisu naglasili, nema razloga zašto ga mi ne bismo ukrali", rekao je Richard.

Bila je to mala demonstracija za zaposlenike Googlea da krađa nečega može biti jako neugodna za vlasnika.

"Kada su nam rekli da im vratimo laptope, mi smo to i učinili. Upravo to Google treba da očekuje od izdavača te da na isti način uzvrati i poštuje intelektualno vlasništvo". Laptopi su vraćeni sat vremena nakon što je prijavljena krađa.

Sve je završeno velikom zabavom koju je organizovao Google u njihovom newyorkškom sjedištu, gdje su se svi zabavljali i smijali tom događaju.