Susan Boyle na prvom mjestu
0

Najgledaniji snimci na YouTubeu u 2009. godini

Sarajevo-x.com
Godina koja polako izmiče, 2009., bila je i više nego uspješna za Britanku Susan Boyle koja je zadivila cijeli svijet kada je na showu 'Britan's Got Talent' otpjevala pjesmu 'I Dreamed A Dream'.

Upravo taj video je najgledaniji u ovoj godini na video servisu YouTube. Susaninu izvedbu pregledalo je više od 120 miliona gledatelja širom svijeta, a žena anđeoskog glasa je u veoma kratkom vremensku roku postala zaista popularna u svim dijelovima svijeta.

Na drugom mjestu po broju gledanosti u ovoj godini je snimak na kojem se nalazi sedmogodišnji David koji se nakon posjete stomatološkoj ordinaciji kući vraća u potpunosti nadrogiran. Ovaj video pregledalo je 37 miliona gledatelja.

Inače, taj video je imao čak pet miliona pregleda još u prvih sedam dana. Na snimku je prikazan dječak koji sjedi na stražnjem sjedištu očevog automobila i govori ocu kako se osjeća 'smiješno', te ga u jednom trenutku pita 'Da li je ovo stvarni život?'.

Na trećem mjestu je video na kojem su mladenci iz Minnesote Kevin Heinz i Jill Peterson, zajedno s kumovima, djeverušama i djeverima do oltara bukvalno doplesali uz pjesmu Chrisa Browna "Forever". Video je pregledalo 33 miliona ljudi širom svijeta, a nakon prikazivanja ovog videa pjesma 'Forever' je postala pravi hit .

Na četvrtom mjestu je trailer za film 'New Moon' koji je pregledao čak 31 milion korisnika online video servisa YouTube.

Na petom mjestu je video na kojem su zaista neodoljive bebe i to na rolerima. Video je ustvari reklama firme za vodu koja je upotrijebila zaista jeftin, ali više nego efikasan trik kojim su veoma dobro izreklamirali svoj proizvod. Video je pregledalo 27 miliona osoba.