Tehnologija
0

Najbolje od najboljeg u posljednjih 12 mjeseci

Sarajevo-x.com
Inovativne Web aplikacije, snažni procesori, spektakularni HighDefinition televizori i novi operativni sistemi. Tehnologija postaje sve bolja i uzbudljivija. Prema magazinu PC World, ovo su proizvodi koji su bili "vrući" u posljednjih 12 mjeseci.

Google Apps Premier Edition

Google Docs & Spreadsheets već su pobudili veliko interesovanje javnosti. Već sada se čini da bi mogli biti dostojna alternativa Microsoft Officeu. Kada se to iskombinira sa Gmailom, Google Talkom, i Google Calendarom odjednom se čini da imate sve što vam treba online. Možda printanje dokumenata nikada neće umrijeti, ali ako se Googlea pita, klasične kancelarije će nestati. Gdje god imali računar prikopčan na Internet, imat ćete i svoje dokumente.

Intel Core 2 Duo

[SLIKA]3[/SLIKA]Super-brz je, nije previše skup i koristi manje energije nego njegovi prethodnici. No jel' moguće da bi Core 2 Duo mogao biti jednostavno predobar? Ako AMD ne odgovori uskoro na Intelov uspjeh, nedostatak konkurencije bi mogao podići cijene personalnim računarima.

Nintendo Wii

Ko god je probao Nintendo Wii, automatski se zaljubio. Sa revolucionarnim kontrolerom sa senzorima pokreta, nije ni čudo što je već mjesecima najprodavanija konzola na svijetu.

Pioneer Elite 1080p PRO-FHD1

Na velikom tržištu HDTV-a, Pioneerova high-res plazma jedna je od rijetkih koja savršeno radi.

Apple TV

[SLIKA]1[/SLIKA]Apple TV je, nakon kašnjenja, izašao i odmah zadovoljio publiku. Ono što ga čini još boljim jeste mogućnost "hackovanja" tako da pored funkcija koje mu je Apple podario, uređaj može još mnogo toga.

HP dv9000t

Ovaj 17 inčni laptop, kada je opremljen kako treba, performanse su mu nevjerovatne. Može mu se dodati HD DVD drive pa da na WXGA+ displayju uživate u filmovima kako treba.

16 Ubuntu 7.04

Brz je i jednostavan za koristiti. Ubuntu se je postavio kao Linux distribucija koju svi Linux geekovi vole, a jasan je i početnicima u tom alternativnom O.S. svijetu.

Pandora.com

[SLIKA]2[/SLIKA]Na žalost, čini se da vječiti problemi sa autorskim pravima gase još jednu dobru stvar na Internetu. Internet radio Pandora je pamtila naše preferense te nam puštala pjesme koje možda i nismo čuli, ali koje su nam se uglavnom sviđale.

Xbox 360 Elite Posljednja verzija Xbox 360 u sebi donosi veliki 120 GB disk. Ipak ne čini ga to moćnim, već usluge Xbox Live, mogućnost downloada igara i videa.

Samsung Syncmaster 244T

24 inčni wide-screen LCD jedan je od najboljih LCD displaya ove godine. Ima nevjerovatno dobru kvalitetu slike i još mnoštvo zanimljivih podešavanja.