Prodaja 2. oktobra
5

Najavljena igra "Forza Horizon 4", pogledajte trailer i gameplay demo

Klix.ba
Ako ste gamer, onda imate razloga da budete uzbuđeni, jer su na E3 sajmu najavljene odlične igre. Jedna od njih je i igra "Forza Horizon 4" koja će se u prodaji naći za nekoliko mjeseci.

Igru "Forza Horizon 4" je razvila britanska kompanija Playground Games, a radi se o četvrtom nastavku popularne simulacije utrka. Na videoservisu YouTube je objavljen trailer u kojem se vidi McLaren Senna, a potom i ostali automobili "rođeni" u Velikoj Britaniji kao što su Aston Martin Vulcan i Jaguar F-Type.

Igra izgleda fantastično, a to dokazuje i gameplay demo video. Vremenski uslovi se tokom igre mijenjaju i raznovrsni su, ali i direktno utječu na vožnju. Automobili proklizavaju na stazi, posebno kada se jezero tokom zime zamrzne.

Kada je riječ o samim automobilima, FH4 nudi više od 450 modela koji potiču od više od 100 licenciranih proizvođača. Postojat će i dodatne opcije prilagođavanja u odnosu na prethodne igre.

Prvi put će igra FH4 omogućiti igračima da posjeduju imovinu te da otključavaju nove dodatke kako bi iskustvo igranja bilo još bolje.

Igra će biti dostupna za konzolu Xbox One i PC od 2. oktobra, a narudžbe se već primaju. Ako odaberete Ultimate Edition verziju, onda ćete igru isprobati nešto ranije, tačnije 28. septembra.