E-sports takmičenje
2

Nagradni fond finala SP-a u Fortniteu iznosi 30 miliona dolara, pobjednik dobija 3 miliona

D. B.
Finalno takmičenje Svjetskog prvenstva u Fortniteu se održava na stadionu u New Yorku, a pobjednik će dobiti više novca nego što su dobili teniserka Simona Halep i teniser Novak Đoković osvajanjem Wimbledona.

Kada je počelo online takmičenje koje je trajalo više od 10 sedmica, učestvovalo je 40 miliona igrača, a nakon tog perioda se u finale plasiralo svega 100 takmičara koji sada imaju šansu osvojiti novčanu nagradu od 3 miliona dolara.

SP u Fortniteu ima najveći nagradni fond za jedno e-sports takmičenje, koji iznosi 30 miliona dolara. Svi finalisti će dobiti najmanje po 50.000 dolara, a osim pobjednika, milioneri će postati drugoplasirani, trećeplasirani i četvrtoplasirani takmičar.

Jedan od finalista je petnaestogodišnji Benjy Fish iz Sunburyja, koji je svoje vještine u Fortniteu stekao svakodnevnim osmosatnim vježbanjem u periodu od pet mjeseci. Ako pobijedi, planira kupiti kuću za svoju porodicu.

Svaki igrač će moći igrati na identičnom setupu koji ima kod kuće, uključujući miš, tastaturu ili kontroler na koji su navikli.

Vezani članci