Tehnologija
0

Nagrađen revolucionarni dizajn Olympusovog mju-mini DIGITAL

Klix.ba
Njegova kvaliteta bila je neodoljiva članovima udruženja TIPA te su novoosnovanom nagradom za inovativni dizajn odali priznanje oblikovanju serije mju-mini DIGITAL.

TIPA (Technical Image Press Association) je prestižno europsko udruženja fotočasopisa iz 12 zemalja, neovisno od utjecaja industrije foto, video ili digitalnih proizvoda. Urednici časopisa TIPA prosuđuju foto-proizvode prema kvaliteti,izvedbi i vrijednosnim kriterijima koji su od velike važnosti za krajnjeg korisnika.

Stoga kupci proizvoda s logotipom TIPA mogu biti sigurni da kupuju najbolji proizvod u svojoj kategoriji.

Za njima se okreću pogledi i primijećeni su na svakom društvenom okupljanju - mju-mini digitalni fotoaparati u kratko vrijeme su postali omiljeni predmet kako fotografa tako i ljubitelja inovativnog dizajna.

Nagrađen nesvakidašnji dizajn kombinacija je linija i boja ergonomski kompaktnog kućišta, naglašeno ugodnog rukovanja i visoko performativnih fotografskih odlika. Jedinstveni oblik mju-mini DIGITAL inspiriran je tipično japanskim motivom - slikom kapi vode što klizi niz list. Oblo zaobljeno kućište izrađeno je iz samo jednog komada metala, i pruža dojam fluidnosti i gotovo tekuće glatkoće.

Postupak izrade kojim je bilo moguće pretvoriti limenu pločicu u trodimenzionalnu formu, u pet odvojenih stepeni, u Olympusu je razvijen isključivo za ovu seriju fotoaparata.

No, pravi završetak ovog dizajnerskog koncepta je izbor 6 boja koje će pristajati uz svačiji ukus i za svaku priliku.