Tehnologija
0

Na tržištu novi iPod

Sarajevo-x.com
Najpopularniji media player na svijetu jučer je predstavljen u novom ruhu. Poput iPhonea i novi iPod je dobio ekran osjetljiv na dodir. Zaboravite na prepoznatljivi krug, kojeg su "pođonili" proizvođači playera širom svijeta, novi iPod touch nudi mnogo više.

Nova verzija iPoda nalik je popularnom Appleovom telefonu. Na prvu, jedina razlika između novog iPoda i iPhonea jeste što ovaj prvi nema telefon. iPod touch ima "widescreen" ekran osjetljiv na dodir. Ima i instaliran Appleov Safari browser. Zahvaljujući činjenici da se može spajati na bežičnu mrežu, novi iPod se može priključiti na Internet kad god je u blizini nekog Wi-Fi hot-spota.

"Novi iPod je nevjerovatan. Ima 'multitouch' korisnički interfejs. To je jednostavno najbolji iPod ikada", rekao je Steve Jobs tokom prezentacije za medije.

"iPod touch" nije jedini player kojeg je Apple predstavio. Kompanije je napravila "facelifting" i ostalim uređajim iPod serije. Redizajnirani iPod nano je dobio videoplayer i poboljšanja interfejsa. Klasični iPod sada ima disk od 160 gigabajta.

"Prvi iPod je moga na primiti 1000 pjesama. Novi iPod ima kapacitet za 40.000 pjesama. To je čudesno", rekao je Jobs.