{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na novom "pametnom" novčaniku Woolet 2.0 možete čak i slušati muziku

18.3.2017. u 07:48
20
31
Na novom "pametnom" novčaniku Woolet 2.0 možete čak i slušati muziku
20
Na novom "pametnom" novčaniku Woolet 2.0 možete čak i slušati muziku
Novčanik Woolet 2.0
Izgled novčnika godinama se nije mijenjao. Mnogi postoje samo u svrhu čuvanja novca, kovanica i kartica. Međutim, na novim "pametnim" novčanicima Woolet 2.0 možete čak i muziku slušati, a uz to će vas obavijestiti svaki put kada ga ispustite iz svoje blizine.
Postoje dva različita modela Woolet 2.0 novčanika, od kojih svaki ima Bluetooth radio, bateriju koja traje šest mjeseci, bežično punjenje i zvučnike koji podržavaju jačinu od 90 decibela. Sva ova elektronika zašivena je unutar novčanika, tako da izgleda kao da ništa nema u njima. Novčanike možete spojiti sa mobitelom preko aplikacije Woolet app, tako da će vam dati signal svaki put kada ih ispustite iz vaše blizine, prenosi The Next Web.

Woolet 2.0 novčanici ručno su napravljeni u Evropi od prave kože, a kako bi se dodatno isticali, imaju na sebi i pin koji je obložen od 24-karatnog zlata. Kupcima uz kupovinu novčanika uručuje se i potvrda o metalurškim svojstvima pina.

Ovakvi novčanici zvuče kao proizvodi koji bi se jedino mogli naći u rukama Donalda Trumpa ili Kim Kardashian, ali mediji prenose da su oni ustvari jako pristupačni. Nije poznato koliko košta jedan Woolet 2.0 novčanik, ali punjač za njega prodaje se zasebno po cijeni od 89 dolara.

Novčanici se rade u nekoliko velična, a svaki od njih ima dovoljno prostora za novac, kovanice i kreditne kartice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: