Uskoro u prodaji
12

Na internetu procurile fotografije novog telefona Motorola Moto G6 Play

Klix.ba
Foto: TrendyTechz
Foto: TrendyTechz
Prošle godine, na Mobile World Congressu (MWC) 2017 u Barceloni, Motorola i njena matična kompanija Lenovo predstavili su seriju pametnih telefona Moto G5 i Moto G5 Plus. Očekivalo se da će Motorola imati slično lansiranje na MWC 2018 za Moto G6, G6 Plus i G6 Play, međutim, nije bilo nikakvih najava.

Ipak, po završetku MWC-a ove godine, na internetu su se pojavile fotografije navodnog Motorolinog pametnog telefona Moto G6 Play. Smatra se da ih je objavila tajvanska agencija za certifikaciju.

Obično naziv "Play" Motorola koristi kako bi ukazao na različite tipove telefona u istoj seriji, a prije svega riječ je o "nižim" specifikacijama, ali dužem trajanju baterije. Tako je na slikama primjetno da je riječ o drugačijem dizajnu te da je veličina ekrana (displaya) 5.7 inča, omjera 16:9 i HD rezolucije, ali nije "full-screen". Također, ovaj model ima klasični Micro USB port odnosno ulaz, a ne napredniji i noviji USB tip-C, nova vrsta konektora koja omogućava brži prijenos podataka i punjenje telefona.

Također, čitač otiska se nalazi tačno ispod Motorola logotipa i zadnje kamere, ali ono što iznenađuje jeste da će imati bateriju od 4.000 mAh što je zapravo jedna od najboljih specifikacija ovog telefona, jer će ona duže trajati, pogotovo ako se uzme u obzir rezolucija ekrana koja je samo 1440x720 što znači da neće mnogo "crpiti" bateriju. Telefon će raditi na Snapdragon 450 procesoru, te se priča da će imati kameru od 16 MP na poleđini kao i da dolazi sa dvije opcije RAM pohrane, kapacitet 3 GB RAM i 32 GB pohrane, kao i kapacitet od 4 GB i 64 GB mogućnosti pohrane.

Drugim riječima, telefon neće biti iznimno jak, ali će biti prikladan za svakodnevno korištenje te će biti dugotrajan uređaj. Još nije poznato kolika će mu biti cijena, ali se očekuje da će Moto G6 Play biti najpristupačniji u nadolazećoj ponudi.