Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ko prvi vnago mrvi!!!
kod nas na pijaci vec mozes kupiti verziju Windowsa 10gti a oni na net stavili 8icu
Ih sve se može kad se hoće. Ako te zanima kako samo mi se javni ;)
Meanwhile on The Pirate Bay, stigla Windows 8 Enterprise x64 (neevropska verzija). :D
Mac Osx 19,99$ Extra cijena, extra računar, extra sistem ! Jednom riječju ! Apple rules !
Windowsi jesu besplatni u Bosni.....ali zivim u Njemackoj gdje to nije tako....kod kupovine kompjutera Windows je vec instaliran i uracunato je 150 eura u ukupnu cijenu, a instalirati crnu verziju je izuzetno rizicno, otkriju te u vrlo kratkom vremenu, u Bosni takvih zakona nema i to se moze....ja sam kuci kupio kompjuter bez Windowsa i platio sam ga 150 eura jeftinije i instalirao sam Linux.....plus 50 eura jos ustede na antivirusnom programu plus jos nekih 100 eura ustede na office programima i dobije se lijepa suma novca preko 300 eura...naravno u Bosni sve ovo se nemora kupovati......nazalost u Njemackoj mora....a za Linux ima svega i igrica i svih ostalih programa kao i za Windows...zasto ne probati....makar iz znatizelje....
Ma ne, nisam mislio da ne može nikako igra, ne mogu ove danas što se pojavljuju, a klinci (a Boga mi i odrasli) ih igraju, tipa COD, Max Payne 3..da ne nabrajam dalje.
@ ... sto nemoze? probaj open il aliean arenu, nexuiz, hedgewars, urban terror ili humble bundle games koje od skora imas i u ubuntu repository. ili imas fedora games spin koji odmah po instalaciji ima u sebi preko 100 igara. jest da nisu ko za windoze al jgb. @Gost distro ko distro. zna se za sta je backtrack i pretezno ga koriste sa live cd/dvd/usb
A j.b.g. nije svako majstor. :-)
Majstori koriste Backtrack 5 ;)
Ma Linuxi jesu dobri i što je bitnije besplatni su, ali morate shvatiti da danas 80% populacije koja koristi računar čine klinci koji igraju PC igre. A na linuxima se te ne može. S druge strane, Windowsi iako nisu besplatni, kao da jesu, jer možeš piratsku verziju nabaviti gdje god hoćeš, od pijace do skidanja s torrenta. Tako kada već koristim nešto, koristit ću ono što ima mnogo bolju podršku, a to je Windows.
Koristim Linux vec nekoliko godina i jako sam zadovoljan....Windows koristim jedino na poslu jer Softweski paketi za projektovanju Catia, Inventor mogu samo pod Windows-om( to je stavr dogovora Microsofta i kompanija koje proizvode razne softwere a sve pod zastitom vlade USA a radi zadrzavanja monopola i mogucnosti globalne kontrole)...ali kuci sve te stvari netrebam.......jednostavno uzivam u Linux-u......Da nebih gnjavio, oni koji zele da probaju mogu to uraditi i preko CD-a bez instalacije, pa ako im se svidi, jednostavno format C i instalirati Linux......
@ Okanowyc mudro zboris!!! @ cudno jes, i ja sam vidio. windblows 10 i pentium 6,5 u paketu!!!
Nista tu nije \"iscurilo\" sve je to planski oko ilegalne verzije se isto vrte pare jer zamislite koliko puta ce sa ta verzija skinuti i na koliko kompjutera sirom svijeta instalirati a ta verzija nije cista nosi u sebi \"virus\" za sirenje bot mreze koja sluzi kao jedan mocan aparat u svijetu hakiranja tako da se te verzije ne nude tek tako bezrazlozno i ne.trudi se neko.dzabe da bi ih pustio u opticaj.
Da je valjala nebi iscurila. S windowsima uvijek isti problemi. Radije ću da koristim linux koji je besplatan, tako da sa neta mogu skinut original verziju. Microsoft iz godine u godinu samo komplicia stvari i ne rjesava osnovne probleme s kojima se susrecu korisnici windows-a.
imam je i ja, nije nesto , samo zakomplikovali bez veze