Pad popularnosti
0

MySpace gubi milione korisnika

SRNA
Najnoviji statistički podaci pokazuju da pokušaji popularizacije web-stranice MySpace nisu bili uspješni i da je ova društvena platforma na početku godine izgubila 10 miliona korisnika.

Kompanija comScore objavila je da je MySpace u februaru 2011. godine imao 63 miliona korisnika, dok ih je samo mjesec dana ranije imao 73 miliona, prenosi BBC.

U posljednjih godinu dana ovu web-stranicu prestalo je da koristi skoro 50 miliona ljudi. Pad popularnosti među korisnicima nastavlja se uprkos seriji izmjena koje su ovu stranicu orijentisale više ka muzičkim sadržajima.

Rukovodstvo  MySpacea  objavilo je ranije da će širom svijeta otpustiti polovinu zaposlenih u ovoj kompaniji, odnosno oko 500 ljudi.

Prije pet godina ova web-stranica bila je u velikom usponu, a korisnicima je to često bio prvi izbor za posjetu radi razgovora sa prijateljima i slušanje muzike.

 MySpace  je 2005. godine prodat News korporaciji Ruperta  Murdocha za 330 miliona funti, ali je pad poluarnosti počeo sa pojavom i razvojem Facebooka.