Ukradeni povjerljivi podaci
0

Mreža Sega Pass nova žrtva hakera

Sarajevo-x.com
Kompanija Sega je postala posljednja žrtva hakera koji su dobili pristup bazi podataka korisnika mreže Sega Pass, javlja Telegraph.

Korisnici mreže Sega Pass su dobili email koji ih upozorava da je mreža pretrpjela hakerski napad, te da su hakeri došli u posjed nekih povjerljivih podataka.

Iako su zvaničnici kompanije Sega potvrdili da detalji oko plaćanja usluga nisu ugroženi, priznali su kako su hakeri ipak došli u posjed email adresa, datuma rođenja i šifrovanih lozinki korisnika.

U emailu su korisnici mreže upozoreni da ukoliko imaju iste pristupne podatke i za druge stranice odmah izvrše izmjenu istih.

Kompanija je privremeno onemogućila pristup mreži Sega Pass dok se ne završi istraga o hakerskom napadu.

Hakerski napad na mrežu Sega Pass je posljednji u nizu koji se odnosi na kompanije koje nude online igranje igara. Sonyjeva PlayStation mreža je napadnuta u aprilu.

Još uvijek nije jasno ko je izvršio napadna mrežu kompanije Sega, ali je hakerska grupa LulzSec, koja je preuzela odgovornost za hakovanje Sonyjeve mreže, Nintenda i nekoliko institucija američke vlade, ovog puta demantovala svoju umiješanost.

"Želimo vam pomoći uništiti hakere koji su vas napali. Volimo Dreamcast, uništit ćemo te ljude", navodi se u poruci koju su na Twitteru ostavili pripadnici grupe LulzSec.