Krave ZN4
0

Motorola predstavila touchscreen mobitel

Sarajevo-x.com
Treći najveći proizvođač mobilne telefonije u utorak je predstavio vlastitu verziju mobitela s ekranom osjetljivim na dodir, te tako ponudio odgovor na Appleov iPhone, poput kompanija LG, Nokia i RIM.

Motorola, koja je polako počela gubiti svoju poziciju na tržištu mobilne telefonije, jer nije uspjela osmisliti hit proizvod koji bi zamijenio nekada veoma popularan Razr, u utorak je na tržište lansirala Krave ZN4, čija cijena iznosi 149,99 dolara, nakon popusta za kupce koji potpišu dvogodišnji ugovor sa kompanijom Verizon Wireless.

Novi mobitel Krave ima providni "poklopac" koji, kada se otvori, otkriva touchscreen virtualnu tipkovnicu, ali korisnici mogu koristiti popularne sadržaje poput mobilne televizije i navigacije pritiskom prstiju na gornji dio bez "otvaranja" mobilnog aparata.

Već nekoliko godina Motorola je korisnicima nudila touchscreen mobitel Ming, koji je bio veoma popularan u Kini, ali se ipak odlučio fokusirati na aparate s fizičkom tipkovnicom u SAD-u gdje ima poziciju tržišnog lidera.

Kao što se i smai možete uvjeriti, nevjerovatna popularnost revolucionarnog iPhonea natjerala je Appleove rivale da i sami lansiraju mobitele s ekranom osjetljivim na dodir.