Tehnologija
0

Motorola predstavila smartphone "za svačiji džep": G5 i G5 Plus za manje od 300 eura

Klix.ba
Lenovo je objavio dva midrange pametna telefona u sklopu brenda Motorola koji i ove godine obećavaju uspjeh na tržištu pristupačnih uređaja – Moto G5 i Moto G5 Plus.

Serija G je najpopularnija linija Motorolinih uređaja i Lenovo je za 2017. godinu odlučio dodatno uložiti u performanse i izgled svojih smartphonea. Dva telefona, od kojih Plus predstavlja napredniju i skuplju verziju, prodavat će se po privlačnim cijenama od 200 eura za G5, odnosno manje od 300 eura za G5 Plus.

Specifikacije govore o uređajima koji su namijenjeni korisnicima za plićim džepom, ali koji žele respektabilne sposobnosti za svoj teško zarađeni novac.

Moto G5 je najslabije opremljen 5-inčnim LCD displejom FHD rezolucije, skenerom za otisak prsta, procesorom Snapdragon 430, 2 GB RAM-a, 16 ili 32 GB interne memorije i kamerom od 13 megapiksela i f/2.0 blendom. Baterija je zamjenjiva i kapaciteta 2.800 mAh.

Moto G5 Plus dolazi u dvije verzije. Obje imaju FHD displej od 5,2-inča, skener prsta koji može poslužiti kao zamjena za sve komande zahvaljujući prepoznavanju gesti, procesor Snapdragon 625 te odličnu 13-megapikselnu kameru sa f/1.7 blendom. Jeftinija verzija posjeduje 2 GB RAM-a, a skuplja 4 GB. Također, interna memorija dolazi u dvije verzije – 32 i 64 GB. Baterija nije zamjenjiva i njen kapacitet je 3.000 mAh.

Oba uređaja su načinjena od kombinacije plastike i metala, što predstavlja zaokret od potpuno plastičnih telefona i naginje dizajnu serije Z.

Motorolini uređaji će se naći na tržištu sredinom marta i pokretat će ih operativni sistem Android 7.0 Nougat.