Ima određene prednosti
34

Motorola patentirala novi preklopni smartphone

D. B.
Motorola je bila jedna od prvih kompanija koje su na tržište plasirale preklopni mobitel, no uslijedilo je zatišje i prošla godina i po otkako smo vidjeli model Moto Razr, Ipak, kompanija je sada patentirala novi uređaj ove vrste.

Riječ je o visokom i uskom uređaju poput Razra, no ekran je s vanjske strane. To znači da se ekran savija oko uređaja/kućišta te da se u preklopljenoj formi zapravo dobija smartphone s dva ekrana.

Patent otkriva i manji modul kamere u gornjem dijelu uređaja. Može se reći da je patentirani smartphone crossover Moto Razra i Royole Plexpaija.

Šarka će predstavljati potpuno novo rješenje koje će minimizirati nabor i omogućiti zatvaranje mobitela u ravnini bez ikakvih razmaka. U mehanizmu će se nalaziti pokretni dijelovi koji će omogućiti slobodno savijanje uređaja.

Međutim, ne treba zaboraviti da kompanije nerijetko odustanu od dizajna iako patentiraju uređaje, tako da zasad nije sigurno da ćemo zaista vidjeti mobitel na tržištu. S druge strane, dizajn donosi očigledne prednosti te bi trebao uključivati čvrsto zaštitno staklo za panele.