Motorolin novitet
13

Moto X4: Predstavljen smartphone koji obećava puno za relativno malo novca

Klix.ba
Motorola je obznanila svog novog predstavnika linije Moto X – Moto X4. Smartphone koji je nekada upotpunjavao flagship kategoriju danas je pao ispod linije Mozo Z, ali donosi osvježenja poput dvostruke stražnje kamere i asistenta Amazon Alexe.

Iako spada u tzv. kalsu srednjih telefona, Moto X4 dolazi sa kombinacijom metala i stakla i vodootpornim tijelom standarda IP68. Ipak, srednje cijenovno tržište opravdava procesor Snapdragon 630 i 5,2-inčni displej sa 1080p rezolucijom. Sve će napajati baterija od 3.000 mAh koju 15-vatni TurboCharger puni energijom za 6-satnu upotrebu u roku od 15 minuta.

Svakako, najzanimljiviji dio smartphonea je dvostruka kamera straga – 8-megapikselni širokougaoni objektiv i 12-megapikselni "obični" objektiv koji igra ulogu glavne kamere. Ona ima otvor blende od f/2.0, dok širokougaona hvata događaje u 120 stepeni sa otvorom blende f/2.2.

Prednja kamera je 16-megapikselna koja je odlična za video razgovorei i selfije, čak i u prilikama gdje svjetlost ne pomaže.

Ovakve kompozicije inače su dostupne na telefonima čija cijena naveliko prelazi 400 eura.

Tu je i vještačka inteligencija u vidu spomenute Alexe, a uređaj će dolaziti u dvije varijante – crnoj i srebrenoj. Cijena će biti 399 eura.