Mubarek mjesec
5

Mobilne aplikacije koje vam mogu biti od koristi tokom ramazana

Klix.ba
Aplikacija Kur'an Majeed
Aplikacija Kur'an Majeed
Za muslimane širom svijeta, ramazan je jedan od najsvetijih mjeseci u godini u kojem je počela objava Kur'ana. Tokom ovog mjeseca pomaganja i darivanja, milioni muslimana postom i molitvom duhovno jačaju duh i tijelo. Napretkom tehnologije, razvijene su i brojne aplikacije koje mogu biti muslimanima od koristi tokom ramazana.

Kur'an Majeed

Aplikacija Kur'an Majeed (Quran Majeed) omogućuje vam da imate kopiju Kur'ana na vašem mobilnom uređaju koji možete čitati bilo gdje da se nalazite. Kur'an je putem ove aplikacije dostupan na 45 jezika.

Ramadan Legacy

Aplikacija Ramadan Legacy omogućuje korisnicima da prate njihova dostignuća tokom ovog svetog mjeseca. Također, možete vaše ramazansko putovanje podijeliti i sa ostalim korisnicima kroz vaša razmišljanja i fotografije.

Insta Deen Lite

Putem aplikacije Insta Deen Lite, vjernici mogu dijeliti hadise i ajete iz Kur'ana ili neke druge citate o Islamu na društvnenim mrežama.

Share The Meal

Ramazan je mjesec pružanja pomoći drugima, a korisnici aplikacije Share The Meal mogu donirati hranu za gladnu djecu širom svijeta u samo nekoliko klikova.

Muslim Dua Now

Aplikacija Muslim Dua Now ima veliki katalog islamskih dova koje su podijeljene u 18 kategorija. Za sve dove ili molitve dostupan je i prijevod.

Zabihah

Aplikacija Zabihah pomaže muslimanima da pronađu najbliži halal restoran u njihovoj okolini. Pored restorana, vjernici mogu pronaći i najbliže markete i džamije.