|

Milioni šifri korisnika Instagrama dostupni svim uposlenicima

Milioni šifri korisnika Instagrama dostupni svim uposlenicima
0
Klix.ba
19.4.2019. u 08:57
5
komentara
0

dijeljenja
Milioni šifri korisnika Instagrama dostupni svim uposlenicima Ilustracija: Shutterstock
Kompanija Facebook priznala je da su milioni šifri korisnika Instagrama izloženi na njihovim serverima. Otkriveno je kako su šifre pohranjene u običnom tekstu i dostupne 20.000 Facebookovih uposlenika koji ih mogu iskoristiti u bilo kojem trenutku.
Objavili su kako su obavljanjem sigurnosnog nadzora utvrdili kako je 600 miliona šifri pohranjeno u formatu koji se može pročitati. Facebook je kazao kako će obavijestiti korisnike o ovom problemu, kao što su to činilii ranije.

"Istragom je utvrđeno da pohranjene šifre nisu interno zloupotrijebljene ili neadekvatno iskorištene za pristup", rekao je potpredsjednik odsjeka inžinjerstva i sigurnosti u Facebooku Pedro Canahuati.

Istraživači su otkrili kako ovaj način pohrane datira još iz 2012. godine, a kompanija ga je uočila tek u januaru prošle godine. Ovo je samo jedan u nizu propusta zbog kojih se Facebook našao na udaru u prošloj godini.

U srijedu su priznali kako su nenamjerno postavili email kontakte 1,5 miliona novih korisnika na društvene mreže od maja 2016. godine. Na kraju su ih izbrisali.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...