Platforma Microsoft Mesh
14

Microsoft Teams podržava 3D i VR sastanke

D. B.
Microsoft je omogućio imerzivne 3D sastanke u okviru svoje aplikacije Microsoft Teams.

Microsoft Mesh, platforma za mješovitu stvarnost, integrisana je u Teams kako bi omogućila ljudima da se okupljaju u virtuelnim prostorima sa ili bez VR headseta. Ovo okruženje izgleda kao korporativna verzija AltspaceVR-a, društvene VR platforme koju je Microsoft kupio 2017. i "ugasio" prošle godine. 3D Mesh sastanci u Teamsu najbolje funkcionišu uz korištenje VR headseta, a Microsoft trenutno podržava samo Meetine Quest uređaje.

Korisnik može učestvovati u virtuelnim 3D sastancima, a impresivna prostorna audio funkcija oponaša mogućnost vođenja privatnih razgovora, koji bi se inače vodili u kancelariji, ukoliko se udaljite od drugih saradnika u virtuelnom prostoru. 3D prostor je prilagodljiv, tako da je moguće igrati igre s udaljenim kolegama koje možda korisnik nikad ranije nije sreo.

Sve standardne funkcije Mesha, uključujući imerzivne prostore u Teamsu, bit će dostupna poslovnim planovima Microsoft Teamsa. Oni koji žele implementirati prilagođeni imerzivni prostor, morat će nabaviti Teams Premium licencu.