Microsoft stvara uređaj koji će izbrisati granicu između mobitela i kompjutera

Klix.ba
30.6.2018. u 18:04
20
25
Microsoft stvara uređaj koji će izbrisati granicu između mobitela i kompjutera
20
Microsoft stvara uređaj koji će izbrisati granicu između mobitela i kompjutera Koncept Davida Breyera
Microsoft radi na novom misterioznom Surface uređaju "Andromeda" već dvije godine. Riječ o uređaju koji će moći stati u džep, a imat će dva ekrana.
Prema pisanju The Vergea koji je imao uvid u dokumentaciju, uređaj će izbrisati granicu između mobitela i kompjutera. Sastoji se od inovativnog hardvera i softvera koji će stvoriti lično i svestrano kompjutersko iskustvo, kako kažu radnici Microsofta u dokumentu.

Microsoft je prvobitno predstavio Surface RT i Surface Pro prije šest godina kao uređaje koji su dizajnirani da kreiraju novu kategoriju između tableta i laptopa. Surface Pro je uspješno zamijenio laptope i tablete i sada svi, uključujući i Apple kopiraju ovaj uređaj. Andromeda je sljedeći veliki izazov koji će biti miks telefona i kompjutera.
Pretpostavlja se da uređaj izgleda poput 3D koncepta koji je kreirao David Breyer, a to znači da će displey biti preko obje strane kada se otvori.

Microsoft radi i na eksperimentiranju za ovaj uređaj, pa bi mogao izgledati kao knjiga, a na njemu će se možda moći koristiti i elektronska olovka. Eksperimentiraju i sa ARM procesorom u Andromeni, ali ne zna se s kim će na kraju sarađivati od kompanija u ovom dijelu posla - Intelom ili Qualcommom.
Ranije je razvijena notepad Surface-Minio koji je nekoliko sedmica od puštanja u prodaju otkazan.

Andromeda je odgovor na neuspjeh sa Windows mobitelima, a trebao biti u prodaji do kraja ove godine.


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: