Tehnologija
0

Microsoft premijerno u BiH predstavio nove proizvode

FENA
Microsoft BiH danas je u Sarajevu bh. tehnološkoj javnosti i IT profesionalcima predstavio najnovije proizvode te kompanije pod nazivom "IT(budi) HEROJ“.

Predstavljena je nova generacija infrastrukturnog i aplikativnog softvera koja uključuje "Windows server 2008.“, "SQL server 2008.“ i "Visual studio 2008.“

Kako je ocijenjeno, riječ je o osnovi nove dinamične infrastrukturne i aplikacijske platforme koja se jednostavno može prilagoditi promjenama u poslovnoj okolini, te temelju nove inicijative koju Microsoft naziva "dinamični IT“.

  • Novi proizvodi će kompanijama omogućiti da efikasno koriste informacione tehnologije u stvaranju modernog i konkurentnog poslovnog okruženja. Zajedno, ovi proizvodi će otvoriti vrata jedne nove ere u kojoj će kompanije razvijati sisteme, te automatizirati i pojednostavljivati upravljanje postojećim sistemima – rekla je tokom prezentacije direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić-Krivdić.

Istaknula je da je današnja prezentacija u Sarajevu samo početak predstavljanja novih Microsoftovih proizvoda bh. javnosti, dodavši da će kompanija tokom godine predstaviti i dva posebno prilagođena proizvoda, a to su "Windows small business server 2008.“ i "Windows essential business server 2008.“ koji se temelje na platformi "Windows server 2008.“ i najnovijim serverskim tehnologijama i uslugama.

Osim toga, Microsoft će do kraja 2008. predstaviti i "Windows storage server 2008.“, novu generaciju servera za "skladištenje“ podataka.