{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Microsoft predstavio nove proizvode u Banja Luci

S
20.6.2007. u 14:50
0
0
Microsoft predstavio nove proizvode u Banja Luci
0
Microsoft predstavio nove proizvode u Banja Luci
Microsoft BiH u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske predstavio je svoje nove proizvode Windows Vista, 2007 Office sistema i Exchange Servera 2007 privrednicima u Banja Luci. Prezentacija je organizirana u prostorijama Privredne komore Republike Srpske u Banja Luci.
Novi proizvodi su nastali kao rezultat saradnje između Microsofta, njegovih korisnika i partnera. Osmišljeni su kako bi kompanijama omogućili napredovanje u svijetu komunikacija, sve većeg broja informacija i stalnih promjena, a nude platformu koja će promijeniti način na koji se informacije pretvaraju u stvarne prilike i razvoj.

Novi proizvodi su korisnicima u BiH dostupni od 1. februara 2007. godine. Lokalizirana verzija Windows Viste i 2007 Office za Bosnu i Hercegovinu može se očekivati u toku ove godine. Nove mogućnosti sistema Windows Vista i 2007 Office sistema donose znatne napretke na području grafike, sigurnosti, pretraživanja i kolaboracije.

Nova tri proizvoda zajedno se usredotočuju na četiri ključna područja:

- Pojednostavnjivanje saradnje među zaposlenicima: od novih mogućnosti sistema Windows koje su osmišljene za one koji rade u pokretu preko objedinjene razmjene poruka koju omogućuje Exchange Server 2007 pa sve do organiziranja slijeda radnih zadataka i saradnje u sistemu Microsoft Office SharePoint Server 2007, novi proizvodi revolucionarno preobražavaju način rada u timovima i u pokretu.

- Pronalaženje informacija i poboljšavanje uvida u poslovanje: dubinska integracija novih tehnologija pretraživanja i snažnih, jednostavnih alata za poslovnu inteligenciju omogućit će zaposlenicima jednostavnije traženje i korištenje informacija te pojednostavniti put od zamisli do izvođenja.

- Doprinos upravljanju i zaštiti sadržaja: napredni alati za upravljanje sadržajima i čuvanje dokumenata u kombinaciji sa karakteristikama koje štite povjerljivost podataka čine stvaranje sadržaja polazištem za automatizaciju poslovnih procesa i usklađenost sa zakonima.

- Povećavanje sigurnosti i smanjivanje troškova IT-a: osmišljene da od temelja budu sigurne, nove verzije Windowsa, Office sistema i Exchange Servera nude revolucionarne sigurnosne osobine i pojednostavnjuju implementaciju i upravljanje, smanjujući troškove i omogućujući IT odjelima da se usredotoče na osiguravanje novih mogućnosti koje donose stratešku prednost.

Slobodan Dragičević, rukovodilac IT Centra Privredne komore RS, je istakao "veliki značaj i neophodnost primjene novih informaciono-komunikacionih tehnologija u svim sektorima privrede u BiH znajući da one u cijelom svijetu doprinose snažnom ekonomskom razvoju".

Ovi procesi sa druge strane zahtijevaju i bolju korisničku i programsku podršku. Kada je riječ o poznatim proizvodima i rješenjima kompanije Microsoft oni su najčešće u upotrebi u poslovnom i svakom drugom radnom okruženju i to u visokom procentu 97% do 99%.

Ovi proizvodi se razvijaju i prilagođavaju korisnicima na način da svaki korisnik bude efikasniji na svom radnom mjestu a ujedno imaju implementirana kompletna ili modularna rješenja koja su u skladu sa novim poslovnim potrebama i sa novim standardima.

Inovativnost i vizionarstvo novih proizvoda Microsoft-a mijenja naše navike i utiče da bolje i kreativnije djelujemo na našim radnim mjestima. Jednostavno, korisnici u cijelom Svijetu čekaju na nove proizvode Microsoft-a jer znaju da će izuzetno ili bar malo promijeniti način rada i povećati kreativnost, mobilnost i efikasnost. Ističem i izvanrednu saradnju sa kompanijom Microsoft koju planiramo proširiti i omogućiti preduzećima u RS da dobiju određeni bonus prilikom nabavke softvera“.

Pored novih proizvoda Windows Vista i Office 2007 dobojskim i bijeljinskim privrednicima predstavljeni su i Microsoft poslovni paketi, dizajnirani posebno za mala i srednja preduzeća.

"Ovo je kampanja koja se direktno obraća malom preduzetništvu na jedan nov način, sa ponudama prilagođenim njihovom poslovanju, novim proizvodima i poznatim rješenjima koja su doživjela funkcionalne preobražaje“, izjavio je Elmedin Bijedić iz Microsoft BiH.

Mirna Milanović Lalić, pravni zastupnik i glasnogovornik BSA u BiH predstavila je rad BSA u BIH, sa posebnim osvrtom na značaj korištenja licenciranog softvera i uticaj istog na jačanje ekonomije i porast produktivnosti, te ukupni razvoj.

Dalida Breški, voditelj prodaje Microsoft proizvoda u Sys Company predstavila je različite programe licenciranja Microsoftovih proizvoda i njihove pogodnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: