{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


V IDEO
/
Microsoft predstavio holodek sistem

16.1.2013. u 07:29
18
9
Microsoft predstavio holodek sistem
18
Microsoft predstavio holodek sistem
Microsoft je predstavio nevjerovatan prototip projektora i skenera koji cijelu sobu može pretvoriti u jedan veliki ekran.
Microsoft je odbio da objasni u detalje kako sistem funkcioniše. Detalji će biti objavljeni kasnije ove godine tokom konferencije o kompjuterskoj grafici.

"Sistem koristi prostor oko televizije za vizualizaciju kako bi poboljšao cjelokupno iskustvo. IllumiRoom koristi senzor Kinect i projektor kako bi zamaskirao linije između sadržaja koji se vidi na ekranu i okruženja u kojem živimo te tako dopušta kombinovanje stvarnog i virtuelnog svijeta", rečeno je iz Microsofta.

Senzor Kinect, koji se inače koristi za kontrolisanje kompjuterskih igara, sadrži senzore koji mogu jako precizno pratiti kretanje korisnika. Microsoft je također prikazao i skeniranje cijele sobe kako bi se stvorio savršeni holodek.

Kinect će također moći prepoznavati namještaj u sobi, koji će kasnije ubacivati direktno u igru ili će ga maskirati i adaptirati tako da bude skoro nevidljiv dok korisnik igra neku igru.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: