{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Microsoft optimizira Skype za mobitele s Androidom koji imaju slabije specifikacije

5.3.2018. u 15:01
5
19
Microsoft optimizira Skype za mobitele s Androidom koji imaju slabije specifikacije
5
Microsoft optimizira Skype za mobitele s Androidom koji imaju slabije specifikacije
Kompanija Microsoft je pripremila novu verziju Skypea za uređaje s operativnim sistemom Android, koja je optimizirana za mobitele koji koriste starije verzije Googleovog OS-a, tako da će smartphonei sa slabijim specifikacijama svojim korisnicima ipak ponuditi bolji zvuk i kvalitet videa.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nova nadogradnja će optimizirati mobitele koji koriste verzije Androida od 4.0.3 do 5.1.

Iz Microsofta poručuju da je ova verzija aplikacije "lakša" za disk i memoriju, da će omogućiti bolji zvuk i video te imati bolje performanse u uslovima slabije konekcije. Nadogradnja će biti dostupna širom svijeta u narednih nekoliko sedmica.

Ovaj potez je sličan onom koji kompanija Google radi s OS-om Android Go, "ogoljenoj" verziji Androida koja ne zahtijeva mnogo RAM-a i interne memorije. Takvi uređaji su namijenjeni područjima s ograničenom internet konekcijom te dolaze s aplikacijama koje su dizajnirane da rade na uređajima s ograničenim specifikacijama.

Facebook je također u oktobru prošle godine predstavio Messenger Lite koji je "lakši" od standardne aplikacije, a i Twitter je u septembru plasirao svoju sličnu aplikaciju. Cilj je omogućiti korištenje ovih aplikacija u dijelovima svijeta gdje novi smartphonei nisu dostupni, odnosno gdje je slaba kupovna moć.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: