{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Microsoft optimizira Skype za mobitele s Androidom koji imaju slabije specifikacije

Klix.ba
5.3.2018. u 15:01
5
19
Microsoft optimizira Skype za mobitele s Androidom koji imaju slabije specifikacije
5
Microsoft optimizira Skype za mobitele s Androidom koji imaju slabije specifikacije
Kompanija Microsoft je pripremila novu verziju Skypea za uređaje s operativnim sistemom Android, koja je optimizirana za mobitele koji koriste starije verzije Googleovog OS-a, tako da će smartphonei sa slabijim specifikacijama svojim korisnicima ipak ponuditi bolji zvuk i kvalitet videa.
Nova nadogradnja će optimizirati mobitele koji koriste verzije Androida od 4.0.3 do 5.1.

Iz Microsofta poručuju da je ova verzija aplikacije "lakša" za disk i memoriju, da će omogućiti bolji zvuk i video te imati bolje performanse u uslovima slabije konekcije. Nadogradnja će biti dostupna širom svijeta u narednih nekoliko sedmica.

Ovaj potez je sličan onom koji kompanija Google radi s OS-om Android Go, "ogoljenoj" verziji Androida koja ne zahtijeva mnogo RAM-a i interne memorije. Takvi uređaji su namijenjeni područjima s ograničenom internet konekcijom te dolaze s aplikacijama koje su dizajnirane da rade na uređajima s ograničenim specifikacijama.

Facebook je također u oktobru prošle godine predstavio Messenger Lite koji je "lakši" od standardne aplikacije, a i Twitter je u septembru plasirao svoju sličnu aplikaciju. Cilj je omogućiti korištenje ovih aplikacija u dijelovima svijeta gdje novi smartphonei nisu dostupni, odnosno gdje je slaba kupovna moć.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: