Koštat će 250 dolara
4

Microsoft odgodio prodaju slušalica Surface Earbuds za proljeće

D. B.
Kompanija Microsoft ipak neće na tržište plasirati svoje slušalice Surface Earbuds u vrijeme praznika ove godine, nego će to učiniti na proljeće.

Microsoft je planirao početi prodaju svojih slušalica predstavljenih u oktobru u vrijeme praznika ove godine, ali se to neće dogoditi. Cijena slušalica je određena na 250 dolara, a uz njih dolazi i kućište za punjenje. Slušalice mogu izdržati 24 sata korištenja s jednim punjenjem

Slušalice imaju Office 365 integraciju, a putem njih, odnosno glasnovne kontrole, korisnici će moći pristupiti Outlook emailu i kalendaru. Oni koji budu pravili prezentacije moći će također koristiti Surface Earbuds slušlice, jer one prenose govor u tekst i prikazuju ga na ekranima u stvarnom vremenu. Također, ono što korisnik govori se može prevesti na 60 različitih jezika. Također, posjeduju Spotify integraciju s touch kontrolama na Androidu.

Microsoft obećava i druge mogućnosti Earbuds slušalica uključujući prebacivanje PowerPoint slajdova tokom prezentacije, kao i uparivanje jednim klikom.

Apple ima AirPods i Powerbeats Pro slušalice, a Amazon i Google su nedavno najavili Echo Buds i Pixel Buds 2 slušalice. Microsoft ima drugačiju ciljnu glupu, ali će odgađanje prodaje definitivno imati negativan utjecaj.